Dotační titul Můj klub 2023

Národní sportovní agentura zveřejnila podmínky pro získání finančních prostředků z dotačního programu Můj klub pro rok 2023.

V souvislosti s dosavadní zkušeností fungování dotační výzvy Můj klub se od nového roku rozdělí poskytování financí do dvou dotačních výzev, Můj klub 2023 a Můj klub 2023 – Pohyb a zdraví. Hlavním rozdílem je oddělení podpory dětí a mládeže, které sportují 1x týdně.

Dotační výzva Můj klub je stěžejní pro fungování mládežnického sportu v České republice, v letošním roce rozdělí více než 1,5 miliardy korun 6000 dětských sportovních klubů. Sportovní kluby, které nabízejí dětem pravidelné sportování 2x týdně a více mohou žádat v dotační výzvě Můj klub 2023 stejně jako doposud. Sportovní kluby a jednoty, které dětem a mládeži umožňují pohybovou aktivitu alespoň jedenkrát týdně, budou moci žádat v připravované výzvě „Můj klub 2023 – Pohyb a zdraví“. Národní sportovní agentura si je vědoma významu a nutnosti podpořit v současné době i tuto aktivitu a motivovat děti i rodiče, ale i sportovní organizace, aby umožnily zejména všestranné sportování. „Nová dotační výzva Můj klub 2023 – Pohyb a zdraví je součástí naší koncepce, kdy se na základě dat a zkušeností snažíme co nejlépe zacílit financování mládežnického sportu v České republice, které musí být zejména pro veřejnost a média transparentní a zacílené,“ uvádí k novince předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser.

„Důležité pro všechny mládežnické sportovní organizace je, že touto změnou v žádném případě nepřijdou o možnost čerpání podpory z Národní sportovní agentury. Naopak touto změnou chceme do budoucna více posílit podporu všestrannému sportování, které zejména u menších dětí probíhá jedenkrát týdně,“ vysvětluje 1. místopředsedkyně Národní sportovní agentury Markéta Kabourková. Dotační výzva „Můj klub 2023 – Pohyb a zdraví“ bude vypsána během října.

Manuál pro podání žádosti

Komentáře

Napsat komentář